null

Catering bij Le Domaine Le Bocage

Wilt u zorgeloos genieten en alle aandacht aan uw gasten of cursisten wijden? Dan neemt Le Bocage deze taak met veel plezier op zich.

Onze intentie met het koken is vooral dat het vers moet zijn, duurzaam en zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch…  maar vooral dat het lekker en gezond moet zijn, met liefde bereid en daar waar mogelijk gebruiken we zoveel mogelijk de streekproducten van lokale ondernemers.

Chateau le Bocage ligt in het zuidelijke puntje van de regio Champagne-Ardennen. Aangrenzende departementen zijn de Bourgogne en de Jura. Frankrijk is een land dat veel streekproducten kent en daar ook erg trots op is.

De departementen Aube, Marne en Haute-Marne koesteren zo’n 250 streekproducten (Klik hier voor streekproducten uit de Haut Marne). Restauranthouders die streekgerechten voorstellen zijn herkenbaar aan het logo ‘Table Régionale’, een witte koksmuts op een rode achtergrond.

Voor Le Bocage is het van belang om deze producten en de kooktechnieken te respecteren. In onze menucyclus is rekening gehouden met de bekendere Franse gerechten. Deze cyclus dient als leidraad, ze geeft richting in zowel het budget als in de variëteit in aanbod. Afhankelijk van het aanbod op de lokale markten kan hiervan afgeweken worden.

Enkele bekende Franse specialiteiten die zijn opgenomen zijn; Pommes Gratin, salade Nicoise, Coq au Vin, Ratatouille, Quiche Lorraine, Peche Melba en Tarte Tatin.

null

Culinaire identiteit bij Le Domaine Le Bocage

Op Le Bocage bereiden wij (h)eerlijke gerechten. Deze worden gemaakt met goede ingrediënten. Daar komt ethiek bij kijken. Daarom werken wij met vlees van grazende koeien, met kazen die ambachtelijk worden gemaakt, met vis die verantwoord is gevangen en met groenten die zoveel mogelijk uit de buurt of uit onze eigen moestuin komt.

Ons motto is namelijk: “wat van dichtbij komt is lekker”. Ingrediënten hoeven niet ver te reizen, zijn altijd vers, dus smakelijker. Daarnaast is eten uit de omgeving beter voor het milieu, beter voor de boer en z’n land en dus beter voor onszelf.

“LA CUISINE FRANÇAISE EST UNIQUE !” {Paul Bocuse}

Het is mogelijk om de culinaire invulling geheel of gedeeltelijk door ons te laten verzorgen. Van een uitgebreide lunch of bijzonder diner – tot genieten van het ontbijt, lunch en diner – volledig verzorgd Op onze bijzondere locatie proeft u Frankrijk.

De recepturen dienen als leidraad, het aanbod op de markt is bepalend. Hoewel we vlees en vis heerlijk vinden hoeft het wat ons betreft niet hét hoofdcomponent van de maaltijd te zijn – De groenten op de Franse markten geven ons zoveel inspiratie!. VERS – dat moet het vooral zijn.

Indien u kiest voor volledige verzorging laten wij u de dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijt; vers fruit, brood van de lokale bakker, honing, Nutella en moestuinjam.  Als lunch is er altijd een verse soep of hartige taart en verse salade, brood van de lokale bakker, regionale kaas en vleeswaren.  Tijdens het gezellige diner, wat u geniet aan lange tafels worden er Franse specialiteiten geserveerd. VERS en veel Groenten is hier weer het uitgangspunt. We sluiten de dag af met een lekker dessert.

null

Biologische moestuin van Le Bocage

null

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op

Adres: Le Domaine Le Bocage
1, rue du Château
52500 Savigny, Haute-Marne Frankreich
Tel. : +33 3 258 479 10
Mobiel: +31 (0)6 830 94 631
E-Mail: info@lebocage.nl
Web: www.lebocage.nl