Le Bocage is dé plek voor kunstzinnige, artistieke en culturele inspiratie en ontwikkeling

null

Activiteiten op Le Bocage

Le Bocage werkt graag samen met partners, die het landgoed zien als de ideale uitvalsbasis en hun prachtige activiteiten laten plaatsvinden op deze bijzonder inspirerende en rustgevende plek in een zeer inspirerende regio van Frankrijk, dat vol intacte eeuwenoude historie en cultuur zit. Lees hieronder de mogelijkheden die er momenteel mogelijk zijn.

Mocht je zelf een activiteit willen organiseren, neem dan contact met ons op.

Schildervakantie

met Mathilde Kenter

Mathilde Kenter organiseert schildervakanties op Le Bocage. Een groot deel van haar leven is ze al bezig met verschillende vormen van kunstschilderen. Naast haar werk begeleidt ze sinds een aantal jaren twee keer in de week, 50 plussers op het pad van de schilderkunst. Haar schilderkunst beperkt  zich niet tot enkele materialen.

Kleur zelf je leven mooier!!! Doe mee op een inspirerende plek aan de schildervakantie onder begeleiding van Mathilde.

wanneer? zie :  Agenda activiteiten

meer info op:  www.mathildeschilderkunst.nl

aanmelden mail:  matildekenter@gmail.com

Zang & expressie vakantie

Tijdens de zangvakantie op le Bocage biedt Julie Scott & Roeland Drost  je een afwisselend programma waarin je op een creatieve en theatrale manier wordt uitgedaagd alle facetten van je stem te gebruiken.

Naast  oefeningen met de groep is er ook veel persoonlijke aandacht voor jouw stem en performance.

wanneer? zie : Agenda activiteiten

meer info op:  www.scottdrost.nl

aanmelden mail: info@scottdrost.nl

Beeldhouwen op Le Bocage

Er wordt aan gewerkt om de vakantieweek met workshop beeldhouwen weer op Le Bocage te organiseren en we willen dat doen samen met andere creatieve workshops, zoals workshop decoratieve vloerschilderingen of de hieronder genoemde workshop Compositie Fotograferen.

Compositie fotograferen

De techniek van het foto’s maken is tegenwoordig al heel goed in de digitale camara’s ingebouwd, maar een sprekende en levende foto maken is een hele kunst.De bekende fotograaf Frans Lossie geeft op Le Bocage workshops, dus neem je camara mee en leer zelf je foto’s te componeren!

Lesgeven zit hem in het bloed dus een cursus foto’s componeren zal een hele leerzame workshop zijn op een inspirerende en historische locatie.Op het einde van de cursus wordt door alle deelnemers zelf de meest spectaculaire foto gekozen en krijgt de winnaar zijn overnachtingskosten vergoed!

wanneer? zie :  Agenda activiteiten

meer info op:  www.photostudiofranslossie.nl

aanmelden mail: frans@lossie.nl

Cultuur & Filosofieweek in Frankrijk

EEN LEKKER WEEKJE DENKEN! Een stevige impuls voor je gezonde verstand op het prachtige landgoed Le Bocage in Frankrijk.

Stilzwijgend laten we ons door deze deskundigen een onterechte tegenstelling aanpraten tussen wetenschap en gezond verstand.Hoe kunnen we ons gezonde verstand uit het verdomhoekje halen en het de positie geven die het verdient?

Dat gaan we met elkaar onderzoeken onder de deskundige begeleiding van Jan Bransen, hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en auteur van het onlangs verschenen: “Laat je niets wijsmaken.”

Natuurlijk gaan we niet alleen maar denken. Daarvoor is er te veel te zien en te beleven in de Haute-Marne en de directe omgeving van het landgoed “Le Bocage”. Onder deskundige begeleiding van drs. Lisette le Blanc worden er zowel cultuur historische, recreatieve en energetische plaatsen bezocht!

Lees meer informatie over deze bijzondere week op http: denkvakantie.wordpress.com

wanneer? zie :  Agenda activiteiten

meer info op:

www.lisetteleblanc.nl.

www.janbransen.nl

aanmelden mail: lisette_leblanc@hotmail.com

Decoratieve vloer beschildering

Ook wordt er aan gewerkt een vakantieweek met workshop decoratieve vloer beschildering op Le Bocage te organiseren. Op de kamers op de eerste verdieping zijn prachtige decoraties aangebracht door Carine van Steen en zij heeft ook ideeen voor de tweede verdieping. We gaan leren hoe dit uitgevoerd moet worden. De vloer is de basis van je kamer, als je die een speciale uitstraling geeft, hoef je niet veel te doen aan muren en plafond en de inrichting!

Ook deze workshop willen samen doen met andere creatieve workshops, zoals workshop beeldhouwen of de Compositie Fotograferen.

null

Bekijk Le Bocage

Geniet alvast van een kleine selectie foto’s van Le Domaine Le Bocage.
null

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op

Contactformulier

Adres: Le Domaine Le Bocage
1, rue du Château
52500 Savigny, Haute-Marne Frankreich
Tel. : +33 3 258 479 10
Mobiel: +31 (0)6 830 94 631
E-Mail: info@lebocage.nl
Web: www.lebocage.nl